Haber Detayı

IOM Türkiye Şampiyonu Teos Marina’da belirlendi...

T ?rkiye Yelken Federasyonu Uluslararası 1 Metresınıfı (IOM) Türkiye Şampiyonası Teos Marina’da gerçekleştirildi. 

Göztepe Yelkenev sahipliğindeki yarışlarda Galatasaray Yelken Şubesi'nden Sami Efegilşampiyonluğa uzandı. İYK’dan Kaya Dinar ikincilik elde ederken, GS’den Orkun Anaoğul üçüncü oldu.


S ?ğacık'taki Teos Marina’da 13-15 Ekim tarihlerinde Göztepe Yelken’in katkılarıyla düzenlenen şampiyonaya bugüne kadar yapılan yarışlardaki en yüksek katılım sağlandı.  



2 sporcunun yer aldığı mücadelede kıyasıya bir çekişme sergilendi. Marina içinde hazırlanan ve izleyicilere açık olan parkurda üç günde 19 etap halinde 38 start verildi. Yarışın son günü 20 knot’ın üzerine çıkan rüzgarda yarışçılar ciddi bir sınavdan geçti.

GS Yelken Şubesi’nden Sami Efegil’in Türkiye Şampiyonu olduğu yarışlarda İstanbul Yelken Kulübü’nden Kaya Dinar ikincilik, GS Yelken Şubesi’nden Orkun Anaoğul ise üçüncülük derecelerinin sahibi oldu. 



IOM SINIFININ GELECEĞİNİ KONUŞTULAR

Şampiyonanın ilk gününde TYF Başkanı Özlem Akdurak ve TYF Yönetim Kurulu üyesi Hakan YenigünIOM Türkiye Komitesi ile bir araya geldi. Komite Başkanı Levend Gürkan ve komite üyeleri, IOM sınıfının gelişimi ile Türkiye’de gerçekleştirilmesi düşünülen uluslararası organizasyonlar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Öte yandan, yarış programı kapsamında Teos Marina’da teknelerin ve IOM sınıfının tanıtımını içeren bir etkinlik düzenlendi. İzleyiciler tekneler ve yarış kuralları ile ilgili bilgi alma fırsatını yakaladılar.



KUPALAR ÖZEL TASARIM

İstanbulİzmirMersinZonguldak Ereğli ve Adana’dan yarışmacıların katıldığı etkinliğin ödül töreninde ilk 3 dereceye giren sporculara verilen kupalar resim ve heykel sanatçısı Erkan Uyavtarafından tasarlanıp el işçiliği ile üretildi.



Orkun Anaoğul üçüncülük kupasını yarışma hakemi Murat Evlek’ten, Kaya Dinar ikincilik kupasını Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü’den, Sami Efegil de birincilik kupasını TYF Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yenigün’den aldı.



? ?İZMİR’E DAHA SIK GELMEK İSTİYORUZ”

“Teos Marina ve Göztepe Yat Kulübü’nün ev sahipliğinde bu yıl en büyük yarışımız olan Türkiye Şampiyonası’nı gerçekleştirdik” diyen IOM Komite Başkanı Levend Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü:



“Bu yarışın marina içinde olması bizim için bir soru işaretiydi. Rıhtıma yakın yarış yapabilmemiz ve temiz rüzgar alabilmemiz önemliydi. Marina yönetiminin çok büyük desteği oldu. Teknelerin yerlerini değiştirerek, bize rahat yarış yapabileceğimiz bir parkur alanı sağladılar” dedi.

Gürkanİzmir’in iyi rüzgarları yüzünden bu bölgelerde daha sık yarışlar yapmak istediklerinisözlerine ekledi.


Kaynak: TurkSail