Haber Detayı

Barcolana Regatta’da 2072 tekne ile dünya rekoru kırıldı...



Y ?llardır dünyanın en yüksek katılımlı yat yarışına ev sahibi olan Trieste Körfezi’ndeki Barcolana Regatta’nın 49’uncu buluşması 28 Eylül-8 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. Ünlü Victory Feneriaçığındaki start hattına 2100 tekne gelmiş olmasına rağmen tescil edilen sayı 2072 idi. Ulaşılan bu sayı ile Barcolana Regatta, yine kendisine ait olan dünya rekorunu da kırmış oldu.


1 69 yılından bu yana her yıl Trieste Körfezi’nde yapılan geleneksel Barcolana Regatta, yine yarışın tarihi ruhuna uygun olarak 1927 yılında inşa edilen Victory Feneri önünden start etti.

ThumbnailThumbnailThumbnail

En son 2001 yılında 1968 tekneyle kırılan rekor, 16 yıl sonra egale edildi ve yarıştan bir gün önce 2072 teknenin kaydıyla Barcolana Regatta 2017 en yüksek katılımla Guiness Rekorları arasında yer aldı. Ne var ki katılım bunla sınırlı kalmadı, yarış sabahı Victory Feneri önünde tam 2100 teknestart hattında yer aldı.



ZAFER EVSAHİBİ BENUSSİ KARDEŞLER’İN
 
Arjantin? ve Şili dahil olmak üzere, 26 ülkeden yelkencilerin katıldığı Barcolana 2017’yi, Triestelidenizciler Furio ve Gabriele Benussi kardeşlerin yönetimindeki Spirit of Portopiccolo ekibi kazandı.
 
Barcola’dan Piazza Unitaarasında dörtgen formda düzenlenen 13 deniz miliuzunluğundaki parkuru 1 saat 12 dakikada tamamlayan Spirit of Portopiccolo’nun ardından, Maxi Jena Powered Tempus Fugitikinci olurken, Pendgragon VI Alilaguna üçüncülük elde etti.

Daha start düdüğü çalmadan, kalabalık yarışın oldukça heyecanlı geçeceğinin sinyalleri gelmeye başladı.

ThumbnailThumbnailThumbnail

Yar ?şın başlamasına yaklaşık 20 dakika kala favori tekneler, rüzgar avantajı sağlayabileceklerini öngördükleri Barcalona tarafına sıralandı. 

Yarışı ikinci sırada tamamlayan, Maxi Jena’nın önyelken (trinket) triminde geç kalmasını ve rüzgar avantajını iyi değerlendiren Portopiccolo, start anından itibaren yakaladığı pozisyonu korudu ve sonuna kadar liderliği kaptırmadı.

ThumbnailThumbnailThumbnail

Barcolana Regatta 2017 birincisi Portopiccolo’nun zaferini değerlendiren Benussi Kardeşler’den Fabio Benussi, geçen yılki birinciliğin üzerine kardeşi Gabriele ile yeniden birinciliği kazanmanın anlamını vurguladı. Zira bu yarışı Maxi Jena’da 1280 deniz mili seyir yapan 77 yaşındaki babalarınaadamışlardı. 

ThumbnailThumbnailThumbnail

REKORA ORHAN GORBON DA TANIK OLDU

Dünya yelkencilik tarihinin en yüksek katılımlı regattasında, Sir Andrew Cook’un Nostromoteknesinde Orhan Gorbon da taktisyen olarak görev yaptı. 

Dümende Finn dünya şampiyonu İsveçli dümenci Thomas Linguist’in yer aldığı Nostromo2100 tekne içinde genel sınıf sıralamada 125’nci sırada yer aldı. 

ThumbnailThumbnailThumbnail 

Yaklaşık 10 gün süren ve denizdeki mücadelenin yanı sıra karada da konuklara sergikonferans ve konser gibi farklı etkinliklerle renklendirilen keyifli bir regatta deneyimi yaşatan 49’uncu Barcolana Regatta’nın rekorunun kaç yıl korunacağı merak konusu.


Kaynak: TurkSail / Hande ÖZER
Fotoğraflar ve yayın hakkı: Max RANCHI
Hava fotoğrafları: barcalona.it