Haber Detayı

Yelken'de Son Duyduklarımız...

Yat dünyasında sezon öncesi hazırlıklar sürerken, hareketlilik de dikkat çekiyor. Kuşkusuz bunlardan en önemlisi, yat dünyasının “küskünleri” arasında yer alan Cem Hakko’nun geri dönüşü

HakkoVedat Tezman’ın Farr 40 Kinowa’sını “ekibi ile birlikte” aldı. Ahmet Eker de Arkas’ın Ker 40 Flying Box’ına göz kırpıyor.


Vedat Tezman’ın Farr 40 Kinowa’sı’nı Cem Hakko aldı, Tezman ise yerine yeni nesil bir Oceanis 51.1 koyacak. 

Farr 40’ını yarıştığı ekibi ile birlikte parkurlara geri dönmeye hazırlanan Cem Hakko’ya devreden Tezman, offshore yarışlara yeni teknesi ile katılacak, koyiçi ve şamandıra yarışlarında ise Cem Hakko ile birlikte olacak.


Oceanis 51.1


Cem Hakko’nun geri dönüşü yat dünyası için umut verici ve sevindirici bir haber. Dillere destan “Vakko Cup” yarışları da Hakko ile geri döner mi, onu zaman gösterecek.


EKER, KER 40’A NİYETLİ

Bu arada oldukça başarılı bir sezon geçiren ve TAYK Trofesi’ni IRC2 sınıfında birincilikle taçlandıran Ahmet Eker2018 için Arkas’ın Ker 40 Flying Box’ına göz kırpıyor. Henüz varılan bir anlaşma yok ama görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.



Arkas cephesinde de değişiklik var. Ahmet Eker alsın ya da almasın, bu yıl ekibin Ker 40’a binmeyeceği kulağımıza gelen bilgiler arasında. 

Arkas Yelken Takımı’nın hedefinde 46 ft’lik yeni bir tekne var. Mills Design tarafından tasarlanan teknenin yapımını ise İzmirli MAT firması üstlenecek. Bu tekne tamamlanana kadar ekip CFM-BAYK Kış Trofesi’ne ikinci ayaktan itibaren yine MAT tarafından üretilen yeni bir 1180 ile katılacak.

Bolt 37 Due’nin sahibi Feyyaz Yüzatlı’nın da 2018 planları arasında bir Farr 40 almak var. Kulağımıza, bu konuda yurt dışında temaslarda bulunduğu yolunda bilgiler geliyor.


Kaynak: TurkSail